ВРЯТУВАТИ АВАКОВА. МІСІЯ НЕМОЖЛИВА?

Євген Т.

Уже другий день поспіль ЗМІ розводять галас щодо попередженого замаху на Авакова. Читаючи всі ці повідомлення, аж сам переймаєшся думкою: як можна бідолаху врятувати від наступних замахів?
І от під час роздумів над цим питанням у голову приходить історія такого собі Леся Бузини. Жив собі Лесь Бузина, писав різну гидоту про українців, закликав “хахлов” дружити з “вєлікім русскім народом”, а заодно як агент російського впливу займався кураторською роботою. Але, як то кажуть, у Києві Бузина, а на фронті патріоти. І ці патріоти інколи попри численні патрулі міліції привозять з собою зброю. І хтось із цих патріотів відправив Бузину на той світ. У могилі Бузина.

Не бачу нічого поганого у тому, що Бузину розстріляли. Собаці собача смерть. Але деякі наші громадяни мають занадто тонку натуру, і їм не подобається, коли якихось покидьків розстрілюють. Гаразд, заради таких ранимих душ Бузину можна було врятувати. Як? Та відправивши за ґрати років так на десять, а потім вишвирнувши до Росії, якщо вона на той час існуватиме. Але цього не сталося. Нинішній режим звик кидати за ґрати патріотів. А от ворогів України він звик оберігати. Проте, коли кращі представники народу навчилися відстоювати справедливість зі зброєю в руках, старі методи захисту виявляються малоефективними...
От і Авакова можна врятувати — запроторити на довго за ґрати. Причому не лише за корупцію. Його можна було б кинути за ґрати і за поведінку під час розгортання сепаратистського руху на Донбасі, коли підконтрольні йому “правоохоронці” влаштовували блокпости на трасах і не дозволяли патріотам їхати на схід чи коли “міліція” безпосередньо сприяла заколотникам-сепаратистам. І за Сашка Білого. І за покривання покидьків, причетних до злочинів проти майданівців. І за фальсифікацію справ проти патріотів.
У нормальній державі, яка дбає про національні інтереси, Аваков давно сидів би, а не садив би інших. Але Україна — не нормальна держава. І Аваков продовжує перебувати при владі, перевершуючи свого попередника Захарченка. А шкода — у тюрмі йому було б безпечніше. Чергові змовники можуть таки засмутити співвітчизників із тонкою натурою.
І от щойно подумалося: а хто повинен Авакова врятувати? Порошенко, якого самого потрібно рятувати — років так на двадцять мінімум?

Оригінал: banderivets.org.ua